Definita cuvantului bertoldo
BERTOLDO, carte populară sapiențială, narînd întîmplările țăranului Bertoldo la curtea regelui Alboin al longobarzilor. Tradusă în românește în a doua jumătate a sec. 18 prin intermediar grecesc, are ca punct de plecare cartea cu același erou a lui Giulio Cesare Croce. Continuă cu isprăvile lui Bertoldino, fiul lui B. A avut o largă răspîndire.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bertoldo
TORPÉDO1 s.n. 1. Perete care separă, într-un vehicul, locul conducătorului de cel al motorului și pe care se fixează instrumentele de bord. 2. Sistem de frână la unele vehicule, care se bazează pe strângerea axei. 3. (Rar) Torpilă (2) [în DN]. [< fr. torpédo, cf. sp. torpedo – torpilă]. Vezi definitia »
ACCELERÁNDO adv. (Indică modul de executare a unei bucăți muzicale) Din ce în ce mai repede, mai grăbit. – It. accelerando. Vezi definitia »
TORPÉDO2 s. n. Salam gros preparat din carne tocată de porc și de vită amestecată cu bucăți de slănină. – Et. nec. Vezi definitia »
FERODÓ s. n. țesătură de fire metalice și de azbest, folosită ca garnitură la discurile de ambreiaj, la saboții de frână etc.; metalazbest. (< fr., engl. ferrodo) Vezi definitia »
CRÉDO s. n. 1. a treia parte a misei. 2. expunere succintă a dogmelor fundamentale ale religiei creștine; simbolul credinței. 3. (fig.) crez; profesiune de credință. (< lat. credo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z