Definita cuvantului bestiarii
BESTIÁRII (‹ fr.) s. m. pl. 1. Culegeri medievale de fabule, povestiri și moralități despre animale reale sau fantastice (inorog, basilisc, elefant) întocmite de clerici. 2. Prelucrări în literatura și artele plastice medievale occidentale ale „Fiziologului” (ex. „Bestiaire” de Philippe de Thaon, 1121).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bestiarii
HIDROAMELIORÁȚII s. f. pl. Totalitatea lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au scopul să mențină în sol un raport favorabil între apă și ceilalți factori ai fertilității solului pe terenurile cu exces sau cu deficit de apă; hidroameliorare. [Pr.: -dro-a-me-li-o-] – Hidro- + ameliorație. Vezi definitia »
SILVOAMELIORÁȚII s. f. pl. Ansamblu de procedee și de lucrări pentru îmbunătățirea regimului hidrologic, pentru prevenirea și combaterea degradării solurilor pe terenurile patrimoniului forestier. [Pr.: -vo-a-] – Silvo- + ameliorații. Vezi definitia »
SPÓLII s.f.pl. (Ant.) Pradă de război. [Sg. spolie. / < lat. spolium]. Vezi definitia »
SFIÍ, sfiesc, vb. IV. Refl. A fi reținut de timiditate sau de un sentiment de jenă, de rușine, de teamă, a nu avea îndrăzneală, a se jena să...; a se intimida, a se rușina de... – Din sl. svĕniti sen. Vezi definitia »
bacterii coliforme Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z