Definita cuvantului betelgeuse
BETELGEUSE, stea roșiatică variabilă, situată în constelația Orion, la c. 650 ani lumină de Soare. Are mărimea între 0,4 și 1,3 (diametrul între 730 și 1.000 de diametre solare) și perioada de 196 zile.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu betelgeuse
mouse (dispozitiv la computer) (angl.) [pron. maŭs] s. n., art. mouse-ul; pl. mouse-uri Vezi definitia »
CHAROLAISE (cuv. fr.) [șaroléz], subst. Rasă de taurine, formată în Franța și răspîndită în peste 40 de țări, avînd talia de c. 133 cm și o greutate corporală de 700-800 kg. Este crescută pentru producție de carne. Vezi definitia »
ȘÁSE num. card. Număr având în numărătoare locul între cinci și șapte și care se indică prin cifra 6 sau VI. ◊ (Adjectival) Șase vagoane. ◊ (Substantivat) Scrie un șase. ◊ (Cu valoare de num. ord.) Etajul șase. (În componența numeralului adverbial corespunzător) Repetă de șase ori. ◊ (În componența numeralului multiplicativ corespunzător) De șase ori pe atâta. (În componența numeralului distributiv corespunzător) Le oferă câte șase cărți. [Var.: șése num. card.] – Lat. *sess (= sex). Vezi definitia »
SE SPUNE DESPRE UN ORGANISM ANIMAL SAU VEGETAL CARE SE GĂSEȘTE PESTE TOT. Vezi definitia »
CHARMEUSE s.n. (Text.) Tricot din fire de mătase, cu fața foarte netedă, din care se confecționează articole de lenjerie. [Pron. șar-möz. / < fr. charmeuse]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z