Definita cuvantului afilăudăros
A FI LĂUDĂROS a se bărbieri, a-și burzului creasta, a se căca pe el, a se cocoși, a-și da aere / ifose, a se da artist / artizanat / crocant / grande / lebădă / mare / rotund, a se da mare sculă de basculă, a face pe boierul / pe nebunu’, a fi cu borșul la foc și cu peștele în iaz, a se împăuna, a-i muri (cuiva) lăudătorii, a se rupe în figuri, a se simți miez, a-și ține nasul pe sus, a umbla cu nasul pe sus, a umbla în bășini, a se umfla în pene, a i se umfla (cuiva) pipota, a nu-și vedea lungul nasului.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu afilăudăros
HEIMATLOS HÁI-/ s. m. apatrid. (< germ. Heimatlos) Vezi definitia »
vâscós adj. m., pl. vâscóși; f. vâscoásă, pl. vâscoáse Vezi definitia »
AZIGÓS adj. invar. (Despre o formație anatomică) Impar. ◊ Venă azigos = venă care face legătura dintre cele două vene cave. [Scris și azygos. / < fr. azygos, cf. gr. a – fără, zygos – par]. Vezi definitia »
CRISTÓS s. m. pr. v. Hristos. *(În sint.) Înainte de Cristos (Hristos) (abr. î.Cr., î.Hr.) sau înaintea erei noastre (abr. î.e.n.) sau înaintea erei creștine (abr. î.e.c.) = perioadă de timp datată înainte de momentul nașterii lui Cristos. După Cristos (Hristos) (abr. d.Cr., d.Hr.) sau era noastră (abr. e.n.) sau era creștină (abr. e.c.)= perioadă de timp datată după momentul nașterii lui Cristos. (din gr. χριστός = cel uns < χρΐειν = a unge) [et. WDW, MW] Vezi definitia »
PIOCÓLPOS s.n. (Med.) Colecție purulentă intravaginală. [< fr. pyocolpos, cf. gr. pyon – puroi, kolpos – vagin]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z