Definita cuvantului bibliadelablaj
BIBLIA DE LA BLAJ (1795), a doua traducere integrală a „Bibliei” în limba română, datorată lui Samuil Micu. Marchează un progres în evoluția limbii literare în raport cu versiunea anterioară (1688), a fraților Greceanu.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bibliadelablaj
ȘOMÁJ s.n. Fenomen economic caracteristic societății capitaliste, constând în inactivitatea forțată a unui număr mare de oameni ai muncii care rămân fără lucru; situația celui care nu are unde munci. [< fr. chômage]. Vezi definitia »
CADRÁJ s.n. 1. Delimitarea spațiului util cuprins de un obiectiv fotografic sau cinematografic. 2. Operație de așezare a culorilor care urmează să fie imprimate pe o țesătură. [< fr. cadrage]. Vezi definitia »
DERAPÁJ, derapaje, s. n. Faptul de a derapa; derapare. – Din fr. dérapage. Vezi definitia »
SURMENÁJ s. n. stare de oboseală extremă, fizică sau intelectuală, cauzată de un efort excesiv sau prelungit. (< fr. surmenage) Vezi definitia »
COROIÁJ, coroiaje, s. n. Raportul dintre aria secțiunii inițiale a unui lingou sau a unui semifabricat supus laminării sau forjării și aria secțiunii finale a semifabricatului sau a piesei obținute. – Din fr. corroyage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z