Definita cuvantului bikaner
BIKANER, oraș în NV Indiei (Rajasthan), în deșertul Thar, la V de Delhi; 287,7 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de c. f. Ind. chim. Covoare și artizanat. În apropiere, expl. de azbest, gips și fosfați. Cetate, temple și palate. Fundat în 1485.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bikaner
scorțér, scorțéri, s.m. (reg.) scândură subțire cu care se înlocuiesc loitrele carului, pentru a putea transporta cartofi sau porumb. Vezi definitia »
BLÁZER, blazere, s. n. Jachetă bărbătească din stofă, catifea etc. (cu buzunare aplicate). [Pr.: bléizăr] – Din engl., fr. blazer. Vezi definitia »
BREUER [brɔiər], Marcel (1902-1981), arhitect american de origine ungară. Profesor la Bauhaus și în S.U.A. Unul dintre reprezentanții funcționalismului. Clădiri (ambasada S.U.A. la Haga, Muzeul de artă americană „Whitney” la New York, Muzeul de artă din Cleveland), proiectare de mobilier. Vezi definitia »
VIAJÉR, -Ă adj. v. viager. Vezi definitia »
CORDELIÉR, cordelieri, s. m. 1. Călugăr franciscan care se încinge cu o frânghie. 2. Membru al unui club revoluționar fundat de Danton, Marat și Desmoulins. [Pr.: -li-er] – Din fr. cordelier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z