Definita cuvantului aînfuria
A ÎNFURIA a băga în boală / în boale, a-i da cu praftorița, a morcovi, a oftica, a scoate (pe cineva) din fire / din pepeni, a scoate din minți (pe cineva), a scoate (cuiva) peri albi, a șucări, a tăia (cuiva) pofta de ceva, a vârî (pe cineva) în boală / în draci / în groapă / în sperieți.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aînfuria
AUDIÁ vb. tr. 1. a asculta pe inculpat, pe martor sau oricare altă parte într-un proces. 2. a asculta un curs, o conferință. ◊ a asculta muzică (înregistrată). (< lat. audire) Vezi definitia »
BECCARIA, Cesare Bonesana, marchiz de (1738-1794), jurist, economist și filozof italian. Contribuții în domeniul dreptului procesual și penal („Despre infracțiuni și pedepse”), prin teoretizarea principiilor privind interzicerea procedurilor secrete, egalitatea pedepselor pentru toți cetățenii, introducerea prezumției de nevinovăție etc. Pionier al analizei economice, precursor al lui A. Smith și Th. Malthus. Studii privind capitalul și diviziunea muncii („Elemente de economie politică”). Vezi definitia »
PIȚIGĂIÁ, pițigăiez, vb. I. Tranz. A-și subția, a-și ascuți vocea. ♦ Refl. A vorbi cu glas subțire, ascuțit. [Pr.: -gă-ia.Var.: pițigăí vb. IV] – Din pițigăiat (derivat regresiv). Vezi definitia »
DEZMÂNIÁ, dezmấnii, vb. I. Refl. și tranz. A-și potoli sau a face să-și potolească mânia; a (se) îmblânzi, a (se) îmbuna. [Pr.: -ni-a.Prez. ind. și: dezmâniez] – Dez- + mânia. Vezi definitia »
simetria elementelor Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z