Definita cuvantului biogeochimie
BIOGEOCHIMÍE (‹ germ.) s. f. Ramură a geochimiei care studiază relațiile dintre biosferă și celelalte geosisteme din punct de vedere chimic (compoziția chimică a organismelor și modul de participare a materiei vii și a produselor și de descompunere în procesele de migrație și de acumulare a elementelor chimice din scoarța terestră). Metodele b. sînt folosite și în prospecțiunile zăcămintelor de minerale utile.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu biogeochimie
SPECTROFOTOMETRÍE s. f. Ramură a opticii care se ocupă cu determinarea intensității radiațiilor monocromatice care constituie spectrul unei radiații compuse. – Din fr. spectrophotométrie. Vezi definitia »
-STOMÍE elem. stom(o)-. Vezi definitia »
IMPLANTOLOGÍE s.f. Disciplină medicală care se ocupă cu studiul implantelor și transplantelor dentare și al materialelor folosite în tratamentul edentațiilor. [Gen. -iei. / < fr. implantologie]. Vezi definitia »
parcánie, parcánii, s.f. (reg.) închidere a unei părți sau a unui braț dintr-un râu, pentru prinderea butucilor și plutelor scăpate din grămadă. Vezi definitia »
PAROREXÍE s.f. (Med.) Dorință de a ingera substanțe necomestibile. [Gen. -iei. / < fr. parorexie, cf. gr. para – lângă, orexis – apetit]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z