Definita cuvantului biot
BIOT [ bio], Jean-Baptiste (1774-1862), fizician și astronom francez. Constribuții la studiul polarizării luminii. În electromagnetism a stabilit formula intensității câmpului magnetic al unui conductor (leagea Biot-Savart).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu biot
PINOT [PI-NÓ] s. n. soi de struguri de viță nobilă, de origine franceză, cu ciorchini mici, cilindrici. ◊ vin din acest soi. (< fr. pinot) Vezi definitia »
FERIBÓT s.n. Navă pe care sunt instalate șine de cale ferată, folosită la transbordarea vagoanelor sau a trenurilor de la un mal la altul al unei ape. [< fr., engl. ferry-boat]. Vezi definitia »
BOT, boturi, s. n. 1. Partea anterioară a capului unor mamifere, cuprinzând gura și nasul. ◊ Expr. A bea la botul calului = a bea încă un pahar, în picioare, la plecare; a bea ceva la repezeală. A fi (sau a pune pe cineva) cu botul pe labe = a fi redus (sau a reduce pe cineva) la tăcere, a fi pus (sau a pune) la punct. A se șterge (sau a se linge) pe bot (de sau, reg., despre ceva) = a fi nevoit să renunțe (la ceva). A se întâlni (cu cineva) bot în bot = a se întâlni (cu cineva) pe neașteptate, față în față. A se pupa bot în bot cu cineva = a trăi în mare prietenie cu cineva. A-și băga botul (peste tot sau unde nu-i fierbe oala) = a se amesteca în toate, și unde trebuie și unde nu trebuie. A da (cuiva) peste bot = a dojeni aspru pe cineva, a-l pune la respect. A face bot = a se supăra, a se bosumfla. 2. Fig. Partea ascuțită sau lunguiață a unui obiect; capăt, vârf. Botul cizmei. Vezi definitia »
PACHEBÓT s.n. Navă mare, rapidă, care transportă călători, colete poștale și mici cantități de mărfuri. [< fr. paquebot, engl. packet-boat]. Vezi definitia »
STRÓHOT s. n. (Reg.) Paie. – Din stroh + suf. -ot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z