Definita cuvantului ablactație
ABLACTÁȚIE s.f. 1. Trecere treptată și progresivă de la alimentația exclusiv lactată a sugarului la o alimentație diversificată; ablactare. 2. Oprire a secreției lactate la femeile la care alăptarea este contraindicată sau inutilă. – Din germ. Ablaktation.

Sursa: Petro-Sedim
Cuvinte ce rimeaza cu ablactație
MOMẤIE, momâi, s. f. 1. Schelet de lemn înfășurat în paie și acoperit de zdrențe, înfățișând un om, care este pus pe un teren cultivat pentru a speria și alunga păsările și animalele sălbatice dăunătoare; sperietoare, măgăoaie. 2. Fig. Epitet dat unei ființe urâte. ♦ Mogâldeață. 3. (Înv.) Semn care se pune la hotarul unei moșii; semn de aliniere. – Et. nec. Vezi definitia »
SUPRAPOPULÁȚIE s. f. 1. mare concentrare a populației într-un oraș, într-o regiune etc. 2. (biol.) existența unei densități excesive de organisme pe o anumită arie. 3. ~ relativă = excedent al populației muncitorești în raport cu necesitățile de forță de muncă ale capitalului. (după fr. surpopulation) Vezi definitia »
OMFALOTOMÍE s. f. secționare chirurgicală a cordonului ombilical. (< fr. omphalotomie) Vezi definitia »
monografie sociologică Vezi definitia »
ÚNCIE s. f. unitate engleză de măsură pentru masă. ♦ ~ comercială = 28,349 g; ~ monetară (pentru metale prețioase) = 31,103 g. (< lat. uncia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z