Definita cuvantului bloomfield
BLOOMFIELD [blúmfi:ld], Leonard (1887-1949), lingvist american. Creator al școlii structuraliste descriptive; s-a ocupat de lingvistica generală („Limbajul”), de unele limbi indo-europene și de limbile indiene din America.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bloomfield
ȘILD s. n. 1. placă de metal care se așază în dreptul mânerelor și broaștelor de la uși, ferestre etc., pe locul unde se află gaura cheii. 2. placă de avizare de-a lungul străzilor, șoselelor etc. (< germ. Schild) Vezi definitia »
fald (fálduri), s. n. – Pliu, cută. – Var. faldur. Pol. fald, rus. falda (Cihac, II, 107; Sanzewitsch 202), din germ. Falte. Var. este un sing. reconstituit pe baza pl. Se folosește mai ales la pl., pentru a desemna ansamblul artistic de pliuri al unui material asemănător cu postavul. Vezi definitia »
bold s.m.-specialist in cosmologie. bold Vezi definitia »
SOLD s. n. 1. diferență dintre debitul și creditul unui cont. ◊ rest de plată la lichidarea unei socoteli. 2. rămășiță dintr-o marfă, care se vinde cu preț redus. (< fr. solde) Vezi definitia »
BAKERSFIELD [béicə sfi:ld], oraș în SV S.U.A. (California), la NV de Los Angeles; 520 mii loc. (1988, cu suburbiile). Expl. de petrol. Oțelării. Ind. electronică și de rafinare a petrolului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z