Definita cuvantului zgaibă
zgáibă (pop.) s. f., g.-d. art. zgáibei; pl. zgáibe

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu zgaibă
misádă (misáde), s. f. – Căptușeală de blană. Ngr. μισάδι „jumătate” (Cihac, II, 672; Scriban). Vezi definitia »
PLÁJĂ, plaje, s. f. 1. Porțiune de teren, acoperită cu nisip fin, de la baza unei faleze sau de pe panta lină dinspre mare a unui cordon litoral; p. ext. orice loc pe malul unei ape unde se fac băi de soare. ◊ Expr. A face plajă = a face băi de soare. 2. Fig. Fiecare dintre cele două regiuni luminoase ale fotometrelor de comparație, ale căror luminozități trebuie aduse la egalitate. – Din fr. plage. Vezi definitia »
BERGAMÓTĂ (‹ it.) s. f. 1. Fructul bergamotierului (arbore din genul citrus), galben, piriform, cu pulpă acidă din care se extrage acid citric și care conține, în coajă, un ulei esențial foarte parfumat, esența de b. fiind utilizată ca bază a apei de colonie și la parfumarea lichiorurilor. 2. (Și în forma pergamotă) Numele unui soi de pere mari, aproape, rotunde, galbene, zemoase și aromate. ♦ (Adjectival) Pere bergamote. Vezi definitia »
BIOPLÁSMĂ s.f. Materie organică vie care intră în constituția tuturor viețuitoarelor. ♦ Substanță vie a celulei. [< fr. bioplasme, cf. gr. bios – viață, plasma – formație]. Vezi definitia »
ASCULTĂ SULETE PIERDUT CUMPLITA MEA POVAȚĂ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z