Definita cuvantului boerescu
BOERESCU, Vasile (1830-1883, n. București), jurist și om politic român. Prof. univ. la București. Luptător pentru unirea Principatelor, a propus în Adunarea Electivă alegerea lui Al. I. Cuza ca domn și în Țara Românească; ministru de Externe (1873-1875; 1879-1881) și de Justiție (mai-iul. 1860, 1860-1861, 1868-1870).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu boerescu
cu un debit verbal enorm; extrem de locvace; vorbăreț fără oprire Vezi definitia »
ciúcu, ciuci, s.f 1. prost. 2. idiot. 3. handicapat la modul mintal. 4. retardat mintal (înapoiat mintal). 5. bou ( foarte asemanator animalului). 6. se crede „buricul pamantului” și „le stie pe toate” 7. crede ca modul cum arata este suprem și crede ca așa trebuie sa arate toata lumea din jurul lui (jungla). 8. crede ca el are accesul la tot și la toate și ca e dreptul lui sa fie așa cum este. 9. este sadic și considera ca Dumnezeu nu exista. 10. in plus este satanist convins de el. Camera lui este plina de lucruri scumpe și unele lucruri sataniste ascunse in locuri speciale. Este obsedat sexual și de pentagrame. 11. acest cuvant este folosit pentru a caracteriza persoanele care indeplinesc criteriile anterioare. Vezi definitia »
ceferescu s. m. invar. 1. conductor. 2. acar. Vezi definitia »
ciocu’ mic și pasul mare expr. (adol.) taci și pleacă! Vezi definitia »
ALEXANDRESCU, Grigore (1810-1885, n. Tîrgoviște), poet român. Membru al Societății Filarmonice. Unionist. Sensibil, reflesiv, dar în același timp, lucid și ironic, este influențat în poezia sa de spiritul secolului luminilor și de cel revoluționar pașoptist. Meditații și elegii romantice și preromantice, animate de elanuri umanitare și patriotice („Anul 1840”, „Umbra lui Mircea. la Cozia”, „Răsăritul lunii. La Tismana”). Lirică erotică („Eliza”), de interogație și atmosferă meditativă. A ilustrat decisiv specii literare ca fabule („Toporul și pădurea”, „Dreptatea leului”, „Boul și vițelul”) și epistola („Epistolă către Voltaire”, „Satiră. Duhul meu”), anticipînd satira eminesciană prin gravitate și ironie. Proză („Memorial de călătorie”), culegere de folclor oltenesc, traduceri și imitații după Florian, Tasso, Voltaire. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z