Definita cuvantului documentarist
DOCUMENTARÍST, -Ă, documentariști, -ste, s. m. și f. 1. Persoană care are funcția de a face documentarea științifică într-o problemă dată; funcție ocupată de această persoană. 2. Autor de filme documentare. – Din fr. documentariste.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu documentarist
FANTÁST, -Ă, fantaști, -ste, s. m. și f. (Livr.) Persoană dominată de idei fantastice, ireale sau nerealizabile. – Din germ. Phantast. Vezi definitia »
URBANÍST, -Ă s. m. f. arhitect, specialist în probleme de urbanistică. (< fr. urbaniste) Vezi definitia »
CEST1 s. n. (ant.) mănușă de piele armată cu plumb sau fier, de care se serveau atleții în luptele pugilistice. (< lat. caestus, fr. ceste) Vezi definitia »
OCHELARÍST, -Ă, ochelariști, -ste, s. m. și f. (Fam.) Persoană care poartă ochelari. – Ochelari + suf. -ist. Vezi definitia »
MAȘINÍST, -Ă, mașiniști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (Rar la f.) Persoană care conduce o mașină (1), supraveghează funcționarea ei, o repară etc.; mecanic. 2. S. m. și f. (Rar la f.) Persoană care așază decorurile pe scenă, aprinde și stinge luminile, mânuiește aparatele cu efecte sonore etc. 3. Adj. Care ține de mașini (1), care se referă la mașini și la producția de mașini, propriu mașinismului. – Din fr. machiniste, germ. Maschinist. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z