Definita cuvantului agitat
AGITÁT, -Ă, agitați, -te, adj. Care se mișcă încoace și încolo, care se agită; (despre oameni) neastâmpărat. ♦ Fig. Tulburat, neliniștit, nervos. ♦ Fig. (Despre un interval de timp) Bogat în evenimente; tumultuos. – V. agita.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu agitat
FICÁT, ficați, s. m. Glandă-anexă a tubului digestiv, situată în partea dreaptă a abdomenului, sub diafragmă, formată din patru lobi și din vezicula biliară, care îndeplinește diferite funcții fiziologice importante în organism. ◊ Expr. (Fam.) A-l roade (sau a-l seca etc. pe cineva) la ficați = a) a simți o durere fizică puternică; b) (despre griji, necazuri) a necăji, a frământa, a chinui (pe cineva). A-l ustura (pe cineva) la ficați = a) a simți o durere fizică puternică; b) a produce (cuiva) un sentiment puternic de mânie, de regret, de ciudă etc. A-i îngheța (cuiva) ficații = a se înspăimânta. – Lat. ficatum (izolat din sintagma jecur ficatum „ficat de gâscă îngrășată cu smochine”). Vezi definitia »
GIROSTÁT s. n. corp solid care are o mișcare de rotație în jurul axei sale. (< fr. gyrostat) Vezi definitia »
DEZARTICULÁT, -Ă adj. 1. Scos din încheietură; ieșit din încheietură. 2. (Fig.) Cu mișcări necoordonate. ♦ Țeapăn. 3. (Lingv.; despre sunete, cuvinte) Prost articulat, neclar, rău pronunțat. [< dezarticula]. Vezi definitia »
VOLUNTARIÁT s.n. Angajare în armată ca voluntar; durată a serviciului militar făcut ca voluntar. [Pron. -ri-at. / cf. fr. volontariat]. Vezi definitia »
LAICÁT s. n. totalitatea laicilor din cadrul bisericii catolice. (< fr. laïcat) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z