Definita cuvantului bonomi
BONOMI, Ivanhoe (1873-1951), om politic italian. Socialist reformator. Ca ministru de Război (1920) a negociat Tratatul de la Rapallo. Prim-min. (1921-1922; 1944-1945). S-a retras din viața politică fiind în opoziție cu ideile lui Mussolini. În 1940 s-a alăturat mișcării antifasciste, devenind liderul ei în 1942.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bonomi
CICLOSTÓMI s. m. pl. clasă de vertebrate acvatice inferioare cu aspect de pești, dar lipsiți de maxilare și cu gura rotundă. (< fr. cyclostomes) Vezi definitia »
ajumí (-mésc, -ít), vb. – A dormita, a ațipi, a sta cu ochii închiși. Bg. zazŭmévam „a închide ochii pe jumătate”, de la žumiă „a face cu ochiul”. După DAR, din alb. ğumë „somn”, care pare a fi der. din bg.Der. ajumit, s. n. (ascunzătoare). Vezi definitia »
MI s.m. invar. (Muz.) 1. Treapta a treia din gama do major; sunetul și nota corespunzătoare. 2. Coarda, clapa unui instrument care dă sunetul acestei note. [< it. mi]. Vezi definitia »
chisimí, chisimésc, vb. IV (reg.) a se apuca cu energie de ceva, a se înhăma la ceva. Vezi definitia »
SODOMÍ, sodomesc, vb. IV. Tranz. și refl. (Pop.) A (se) nimici, a (se) prăpădi, a (se) distruge. – Din sodom. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z