Definita cuvantului bonțida
BONȚIDA, com. în jud. Cluj, pe Someșu Mic; 4.444 loc. (1991). Topitorie de cînepă. Herghelie. Stație de c. f. Castel (c. 1652), modificat în stil baroc în 1850. Biserică (sec. 13, refăcută ulterior).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bonțida
acomodá (a se ~) vb. refl., ind. prez. 3 se acomodeáză Vezi definitia »
ÁIDA interj. v. haide. Vezi definitia »
DEZMIERDÁ, dezmiérd, vb. I. 1. Tranz. A mângâia pe cineva atingându-l ușor cu palma ori spunându-i vorbe drăgăstoase; a alinta. 2. Refl. (Rar) A se bucura de ceva; a se desfăta. ♦ A se răsfăța. [Var.: (reg.) dizmierdá vb. I] – Lat. *dismerdare. Vezi definitia »
CABINDA, oraș în Angola, centrul ad-tiv al prov. omonime, enclavă în Zair, situat la N de gura de vărsare a fl. Zair în Oc. Atlantic; 21,1 mii loc. (1970). Port de export al petrolului. Ind. prelucr. a lemnului. Alipită la posesiunea portugheză Angola prin tratatul cu Belgia din 1866. Vezi definitia »
POSEDÁ vb. tr. 1. a avea în proprietate; a deține, a stăpâni. 2. a ști, a cunoaște bine (o limbă, o disciplină). 3. (despre idei, sentimente etc.) a urmări necontenit; a domina, a subjuga. 4. a avea raporturi sexuale cu o femeie. (< fr. posséder) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z