Definita cuvantului boteni
BOTENI, com. în jud. Argeș, pe Argeșel; 3.013 loc. (1991). Expl. de lignit. Aerodrom.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu boteni
CHINTENI, com. în jud. Cluj; 2.959 loc. (1991). Vezi definitia »
MENÍ, menesc, vb. IV. Tranz. 1. A hotărî de mai înainte; a decide, a dispune; a destina, a sorti. ♦ Tranz. și intranz. A exprima o dorință în favoarea cuiva; a ura2. ♦ (În credințe și superstiții) A predestina, a ursi. ◊ (Înv.) A prevesti, a prezice (ceva rău). ◊ Expr. (Intranz.) A meni a bine (sau a rău) = a prezice lucruri favorabile (sau nefavorabile). 2. (În superstiții) A aranja bobii, cărțile etc. într-un anumit fel și a descânta pentru ghicit. ♦ A descânta, a vrăji. – Din sl. mĕniti. Vezi definitia »
RUMENÍ, rumenesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A deveni sau a face să devină rumen2; a (se) colora în roșu. 2. Refl. (Pop.) A se farda, a se machia, a se sulimeni. – Din rumen2. Vezi definitia »
săblăzní, săblăznésc, vb. IV (înv.) 1. a (se) abate de la calea morală, a duce sau a cădea în ispită, în păcat; a greși. 2. (refl.) a ejacula, a avea poluție. 3. (refl.) a nu recunoaște ca atare, a (se) necăji. Vezi definitia »
AMERINDIÉNI s.m.pl. Nume dat indienilor din America, de rasă mongoloidă; (la sg.) Persoană aparținând acestei populații. // adj. Care aparține amerindienilor. [Pron. -di-eni. / < fr. amérindiens]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z