Definita cuvantului album
ALBÚM, albume, s. n. 1. Caiet cu foile dintr-o hârtie specială, în care se păstrează fotografii, ilustrate etc. ♦ Caiet în care se scriu versuri, citate, sau în care se schițează desene. 2. Volum alcătuit dintr-o serie de fotografii, ilustrații, schițe etc. reunite după o temă unitară. [Pl. și: albumuri] – Fr. album (lat. lit. album).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu album
QUATÉRNIO TERMINÓRUM s.n. invar. (Log.) Eroare de raționament datorită ambiguității termenului mediu, care face ca silogismul să aibă patru termeni în loc de trei. [< lat. quaternio-terminorum]. Vezi definitia »
LINOLÉUM s.n. Țesătură de iută impregnată cu un amestec preparat din răzătură de plută sau de lemn, ulei și diferiți coloranți, care se folosește în industrie ca izolant, la acoperirea pardoselelor etc. [Pron. -le-um. / < fr. linoléum, cf. lat. linum – in, oleum – ulei]. Vezi definitia »
LÁBRUM s. n. 1. structură anatomică în formă de buză. ◊ buza superioară la insecte, la mamifere. 2. expansiune externă a marginii cochiliei gasteropodelor. (< lat. labrum) Vezi definitia »
zum / zum-zúm interj. Vezi definitia »
MIRACÍDIUM s. m. larvă a distomului, ciliată, având înfățișarea unor infuzori. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z