Definita cuvantului boult
BOULT [bəult], Sir Adrian (Cedric) (1899-1983), dirijor englez. Director muzical al BBC (1930-1942), dirijorul orchestrei BBC (1950-1983), prim-dirijor al orchestrei filarmonice din Londra. Carieră internațională.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu boult
ALT, ÁLTĂ, alți, alte, adj. (Arată că ființa sau lucrul al cărui nume îl determină nu este aceeași sau același cu ființa sau lucrul despre care a fost vorba, care este de față sau este cel obișnuit) Alt om. Alt obiect.Expr. (Pop.) Câte alte = multe. [Gen.-dat. sg.: altui, altei, gen.-dat. pl.: altor] – Lat. alt[(e)rum]. Vezi definitia »
VOLT s. m. unitate de măsură a tensiunii electrice, egală cu tensiunea aplicată la capetele unui conductor care, străbătut de un curent de un amper, dezvoltă o putere de un watt. (< fr. volt) Vezi definitia »
KILOELECTRONVÓLT, kiloelectronvolți, s. m. (Fiz.) Unitate (tolerată) de măsură pentru energie, egală cu o mie de electronvolți. [Pr.: -lo-e-.Abr.: keV] – Din fr. kiloélectronvolt. Vezi definitia »
folt (-turi), s. n. – Bucată, fărîmă, fragment. Mag. folt (DAR). – În Trans.Der. foltan, s. n. (bucată); foltău, s. n. (Mold., bucăți de coajă de pin, folosite ca scînduri negeluite). Vezi definitia »
ADÚLT, -Ă, adulți, -te, adj., s. m. și f. (Organism) care și-a terminat creșterea și a ajuns în stadiul de a se reproduce; (persoană) aflată în perioada de la 17-18 ani până la 50 de ani. – Din fr. adulte, lat. adultus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z