Definita cuvantului bratislava
BRATISLAVA, oraș în Ceho-Slovacia, cap. Sloveniei, port pe stg. Dunării; 435,5 mii loc. (1989). Nod de comunicații. Mare centru ind. (îngrășăminte fosfatice, prelucr. petrolului, constr. de mașini, alim., prelucr. lemnului, textilă). Universitatea „Jan Komensky” (1919). Academia Slovacă de Științe. Catedrală gotică, castel (sec. 17-18). Muzee. Menționat documentar din sec. 10. Cap. a Regatului ungar (1541-1784), sub numele de Pozsony. Din 1919, cap. Slovaciei.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bratislava
ÁLTCÂNDVA adv. (Rar) Altădată (în trecut sau în viitor). – Alt + cândva. Vezi definitia »
ADITIVA, vb. A adăuga un aditiv la o substanță pentru a-i ameliora proprietățile sau pentru a obține noi calități. Vezi definitia »
BÎRZAVA 1. Rîu, afl. stg. al Timișului, cu care confl. pe terit. Iugoslaviei; 129 km (pe terit. României). Izv. din M-ții Semenicului, trece prin Reșița și Bocșa (pe care le alimentează cu apă industrială și potabilă). Pe cursul său inferior (în parte canalizat) sînt orezării. Amenajări hidrotehnice: lacurile de acumulare Gozna, al hidrocentralei Crăinicel, Văliug (barajul construit în 1907-1909), al hidrocentralelor Grebla, Breazova și Secu (barajul construit în 1963). 2. Com. în jud. Arad; 3.204 loc. (1991). Stație de c. f. Vezi definitia »
CULTIVÁ vb. I. tr. A lucra pământul pentru a-l face să rodească. ♦ A semăna și a îngriji plante. 2. tr. (fig.) A se ocupa intens de ceva; a citi cu pasiune un scriitor, o operă. 3. refl., tr. A (se) instrui, a (se) educa. [P.i. cultív, var. cultivi vb. IV. / < fr. cultiver]. Vezi definitia »
AUTOCONSERVÁ vb. I. refl. A-și menține, a-și conserva propria ființă. [< auto1- + conserva]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z