Definita cuvantului aminte
AMÍNTE adv. (În expr.) A(-și) aduce aminte = a(-și) aminti. A lua aminte = a ține seamă de ceva, a nu trece cu vederea. A lua aminte la ceva = a fi atent la ceva, a observa cu atenție ceva. A-i fi (cuiva) aminte (de ceva) = a avea chef (de ceva). ◊ Compuse: aducere-aminte = amintire; luare-aminte = atenție, grijă. – Din a3 + minte.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu aminte
FETIDITÁTE s. f. caracterul, starea a ceea ce este fetid. (< fr. fetidité) Vezi definitia »
IÚTE, iuți, adj. 1. Care acționează sau reacționează repede; expeditiv, prompt; care se produce repede, prompt. Om iute. Replică iute. ♦ Care fuge, aleargă, înaintează repede, rapid. Cal iute. Mers iute. ♦ (Adverbial) În grabă, repede, imediat, îndată. S-a dus iute acolo. ♦ Care se produce cu tărie, cu forță. Ploaie iute. 2. Care se enervează, se supără, se mânie ușor; irascibil; violent. 3. Care are gust înțepător; care produce o senzație gustativă usturătoare; picant. Mâncare iute. Gust iute. ♦ Care produce o senzație olfactivă înțepătoare și neplăcută. Miros iute. – Din sl. ljutŭ. Vezi definitia »
MATERIALMÉNTE adv. (Rar) Din punct de vedere material. [Pron. -ri-al-. / cf. fr. matériellement]. Vezi definitia »
CRUDITÁTE, crudități, s. f. 1. Însușirea de a fi crud. 2. (Concr.: la pl.) Fructe, legume proaspete, verdețuri. – Din fr. crudité. Vezi definitia »
PROMISCUITÁTE s.f. Amestec eterogen de persoane. ♦ Conviețuire în condiții de mizerie a mai multor persoane de sex diferit; conviețuire în imoralitate. [Pron. -cu-i-. / cf. fr. promiscuité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z