Definita cuvantului amnar
AMNÁR, amnare, s. n. 1. Bucată de oțel cu care se scot, prin lovire, scântei din cremene; se întrebuințează la aprinderea focului și la ascuțit. 2. (Reg.) Fiecare dintre stâlpii de lemn care se pun la colțurile unei construcții țărănești, pentru a sprijini acoperișul. 3. (Reg.) Mâner de lemn cu ajutorul căruia se învârtește și se fixează sulul la războiul de țesut. 4. (Reg.) Dispozitiv cu ajutorul căruia se ridică sau se coboară fierul lat al plugului. [Var.: (reg.) amânár s. n.] – Din a3 + mânar[e] (< lat. manuale).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu amnar
MENSÁR s. m. nume dat unor magistrați romani, care, în timpuri de mare lipsă de bani pe piață, erau însărcinați să împrumute bani acelora care puteau oferi un gaj. (< lat. mensarius) Vezi definitia »
bucvár (bucváriu), bucváre (bucvárii), s.n. (înv.) carte veche cu litere chirilice; bucoavnă. Vezi definitia »
noptár s.n. (reg.) calendar. Vezi definitia »
INTERGLACIÁR, -Ă adj. (Despre perioade geologice) Cuprins între două glaciații. [Pron. -ci-ar. / cf. fr. interglaciaire]. Vezi definitia »
CIOCHINÁR, ciochinare, s. n. Mănunchi de curelușe scurte, având la capete ochiuri sau inele, de care vânătorii atârnă păsările vânate. – Ciochină + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z