Definita cuvantului breznițamotru
BREZNIȚA-MOTRU, com. în jud. Mehedinți; 2.247 loc. (1991).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu breznițamotru
GERIÁTRU, -Ă s.m. și f. Medic specialist în geriatrie. [Cf. gr. geron – bătrân, iatros – medic]. Vezi definitia »
AMFITEÁTRU, amfiteatre, s. n. 1. (În arhitectura greco-romană) Edificiu destinat jocurilor publice, de formă circulară sau ovală, de obicei neacoperit, având la mijloc o arenă înconjurată de trepte (gradene) și tribune pentru public. ◊ Loc. adj. și adv. În amfiteatru = (în plan) înclinat, în trepte. 2. Sală de cursuri, de spectacole etc. cu locurile așezate în trepte sau pe un plan înclinat. 3. Configurație a unor terenuri muntoase sau deluroase în etaje circulare. – Din fr. amphithéâtre, lat. amphitheatrum. Vezi definitia »
LACÚSTRU, -Ă adj. referitor la lacuri; care trăiește sau crește în lacuri. ◊ locuințe ~e = locuințe (preistorice) pe stâlpi la marginea sau în mijlocul lacurilor; formație ~ă = formație geologică din depuneri pe fundul unei ape dulci. (< fr. lacustre, lat. lacustris) Vezi definitia »
COULOMBMÉTRU s. n. instrument de măsură pentru sarcina electrică ce trece printr-un circuit. (< fr. coulombmètre) Vezi definitia »
DEPRESIOMÉTRU s. n. manometru pentru măsurarea depresiunii din lucrările miniere subterane. (< fr. dépressiomètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z