Definita cuvantului brontë
BRONTË [brɔnti] 1. Charlotte B. (1816-1855), scriitoare engleză. Capodopera sa, romanul „Jane Eyre”, e o împletire originală de romantism exaltat și lucidă observație realistă. 2. Emily Jane B. (1818-1848), scriitoare engleză. Sora Charlottei B. În romanul „La răscruce de vînturi” evocă o tragică poveste de dragoste.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu brontë
SUÍDE s. f. pl. familie de suiforme: porcul sălbatic și domestic. (< fr. suidés) Vezi definitia »
SĂGETÁRE, săgetắri, s. f. Acțiunea de a săgeta și rezultatul ei. – V. săgeta. Vezi definitia »
droáie s. f. – Mulțime, gloată. Origine necunoscută. Cihac, I, 250 (urmat de Körting 9120) pleca de la o var. sdroaie, puțin frecventă, pe care o derivă de la lat. strues; în vreme ce Cihac, II, 656, pleacă de la ngr. δρούγγος „gloată”; însă nici unul din aceste etimoane nu pare posibil (cf. împotrivă, Densusianu, Rom., XXXIII, 285). S-a indicat de asemenea ca etimon alb. droe „spaimă” (Scriban; Rosetti, II, 115), folosit ca în expresia o groază de „o mulțime de”. Această ipoteză este destul de seducătoare; însă în rom. nu există nici o urmă a unui droaie „spaimă”; iar pe de altă parte nu cunoaștem istoria cuvîntului alb. Este mai curînd vorba de un der. de la sl. (bg., sb.) roi „roi de albine”, cf. roi, din sl. rojiti „tundere”, de ex. de la un podŭrojiti „subtundere”, cf. sb. zarojiti se „a prinde un roi”. Vezi definitia »
RETROACTIVITÁTE, retroactivități, s. f. Acțiune retroactivă. [Pr.: -tro-ac-] – Din fr. rétroactivité. Vezi definitia »
SELECȚIONÁRE, selecționări, s. f. Acțiunea de a selecționa și rezultatul ei. [Pr.: -ți-o-] – V. selecționa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z