Definita cuvantului doza
DOZÁ, dozéz, vb. I. Tranz. 1. A pune împreună, în proporții determinate, substanțele sau materialele care formează un amestec; p. ext. a distribui după o anumită măsură elementele care formează un tot. ♦ A determina proporția în care un element, o substanță sau un material intră, împreună cu altele, în compoziția unui tot. ♦ A determina cantitatea de substanță sau de material care produce un anumit efect într-un amestec. 2. Fig. A folosi ceva în proporții judicioase, bine echilibrate. – Din fr. doser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu doza
RELATIVIZÁ, relativizez, vb. I. Refl. A căpăta un caracter relativ. ♦ (Tranz.) A da, a imprima un caracter relativ (unei afirmații). – Cf. germ. relativieren. Vezi definitia »
ETANȘEIZÁ, etanșeizéz, vb. I. Tranz. A etanșa. (din etanș) [folosit în corpul DEX] Vezi definitia »
LEZÁ vb. tr. 1. a răni, a vătăma. ◊ (fig.) a ofensa. 2. a aduce un prejudiciu. (< fr. léser) Vezi definitia »
ȘAMPANIZÁ, șampanizez, vb. I. Intranz. (Despre vinuri) A prezenta procesul de fermentație caracteristic șampaniei. ♦ Tranz. A prelucra vinul ca să devină șampanie, a supune vinul șampanizării. – Din fr. champagniser. Vezi definitia »
REPAUZÁ, repauzez, vb. I. 1. Refl. A se odihni. 2. Intranz. (Livr.) A muri. [Pr.: -pa-u-] – Din lat. repausare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z