Definita cuvantului anafilaxie
ANAFILAXÍE s. f. Manifestarea unei stări de sensibilizare a organismului la administrarea unei cantități foarte mici dintr-o substanță nevătămătoare prin ea însăși și care în prealabil a mai fost administrată organismului. – Fr. anaphylaxie (< gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu anafilaxie
GRECOMANÍE s.f. (Liv.) Mania de a imita obiceiurile și limba grecilor. [Gen. -iei. / < fr. grécomanie]. Vezi definitia »
LOCÁȚIE, locații, s. f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară. ◊ Taxă de locație = taxă care se plătește drept sancțiune în caz de depășire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.; în sintagma) Contract de locațiune = Contract prin care una dintre părți se obligă să procure și să asigure celeilalte părți folosința unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani. 3. Un loc anume, precis determinat. [Var.: locațiúne s. f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis, engl. location. Vezi definitia »
oglașénie (-ii), s. f. – Catehism. Sl. oglašenije (Tiktin), sec. XVII, înv.Der. oglașenic, adj. (de catehism); oglășui, vb. (a catehiza), din sl. oglašati. Vezi definitia »
PSEUDOFILOZOFÍE s. f. falsă filozofie. (< it. pseudo-filosofia) Vezi definitia »
ACROMANȚIE s. f. pretinsă artă de a ghici viitorul după conformația norilor. (< acro- + -manție) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z