Definita cuvantului doljeancă
DOLJEÁNCĂ, doljence, s. f. Femeie născută și crescută în județul Dolj. ♦ Locuitoare din județul Dolj. – Doljean + suf. -că.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu doljeancă
FIÁLĂ s. f. (ant.) 1. cupă de metal fără toarte și fără picior, decorată cu godroane radiare (frunze de lotus), pentru libații. 2. urnă cinerară. (< fr., gr. phiale) Vezi definitia »
zdroábă (reg.) s. f., g.-d. art. zdroábei; pl. zdroábe Vezi definitia »
ROMÁNȚĂ s.f. 1. (În evul mediu) Poem narativ care celebra un erou, un fapt istoric deosebit. ♦ (Astăzi) Poezie lirică, duioasă și sentimentală, de obicei erotică, exprimând un sentiment de ușoară melancolie; cântec duios și trist. 2. Lucrare vocală cu conținut liric sau liric-dramatic; piesă instrumentală cu caracter cantabil, melodic. [< it. romanza, cf. fr., sp. romance, germ. Romanze]. Vezi definitia »
HAPLOFÍTĂ s. f. plantă haploidă; plantă în faza de gametofil. (< fr. haplophyte) Vezi definitia »
TÁBĂRĂ, tabere, s. f. 1. Loc (întărit) unde staționează trupele un timp mai îndelungat în vederea efectuării de exerciții practice pe teren cu efective de mari unități; tabie (2). ♦ Popas; etapă. 2. Așezare vremelnică în corturi. ♦ Așezare (în aer liber) pentru adăpostirea copiilor, a elevilor, a muncitorilor etc. aflați la odihnă sau a sportivilor în timpul antrenamentelor. ♦ (Sport) Cantonament. 3. Grup de care în mers sau în popas; convoi. 4. (Înv.) Oaste; p. ext. mulțime, gloată. 5. Grup de oameni opus altui grup; grupare, asociație care luptă pentru o anumită cauză. – Din sl. taborŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z