Definita cuvantului bta
B.T.A. (Balgarska Telegrafna Agenția), agenție de presă a Bulgariei. Funcționează din 1944, cu sediul la Sofia.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bta
REPORTÁ vb. tr. 1. a face un report. 2. a trece pe hartă, planșetă etc. un punct prin coordonate. (< fr. reporter) Vezi definitia »
DEZINFECTÁ, dezinfectez, vb. I. Tranz. A distruge germenii patogeni din afara organismului, pentru a împiedica orice contaminare. – Din fr. désinfecter. Vezi definitia »
ACĂTÁ vb. 1. A prinde 2. A atârna 3. (Fam.) A acosta o femeie pe stradă 4. (Arg.) A ob ine, a dobândi Var. a agă a -Din mr. Aca , că aria prinde”, istr. (A) co prindVezi definitia »
INCRUSTÁ, incrustez, vb. I. 1. Tranz. A împlânta ornamente pe suprafața unui obiect; a împodobi un obiect cu ornamente înfipte în masa acestuia. 2. Refl. (Despre săruri dizolvate) A se depune sub formă de crustă pe pereții interiori ai unei conducte, ai unui recipient, ai unui rezervor etc. [Var.: încrustá vb. I] – Din fr. incruster, lat. incrustare. Vezi definitia »
TROTÁ, pers. 3 trotează, vb. I. Intranz. (Despre caii de curse) A merge la trap; a avea un trap frumos și elegant. – Din fr. trotter. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z