Definita cuvantului buchenwald
BUCHENWALD [búhənvalt], lagăr hitlerist de concentrare și exterminare (1937-1945), la N de Weimar (Germania). Aici au fost uciși peste 50.000 de antifasciști, prizonieri de război ș.a.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buchenwald
cobóld s.m. spirit rău, schima casei. Vezi definitia »
BERWALD, Franz Adolf (1796-1868), compozitor suedez de origine germană. Opere („Estrela de Soria”), operete, cantate, simfonii, concerte de muzică de cameră, cu tentă romantică, melodicitate lirică tipic nordică, polifonie aerată, tendință de reînnoire a formelor. Vezi definitia »
ABȚIBÍLD, abțibilduri, s. n. 1. Imagine tipărită în culori, executată pe o hârtie cu suprafața gumată, care, aplicată pe un obiect și umezită, se desprinde de pe hârtie și rămâne pe obiectul aplicat. 2. Fig. (La pl.) Nimicuri, mărunțișuri; mici șmecherii. – Germ. Abziehbild. Vezi definitia »
ARNAULD [arnó], Antoine (numit Cel Mare) (1612-1694), teolog jansenist, gramatician și logician francez. A scris împreună cu P. Nicole „Logica de la Port-Royal”. Vezi definitia »
HERÁLD s. m. ofițer însărcinat cu organizarea serbărilor, a turnirelor medievale, a transmiterii declarațiilor de război etc. (< lat. heraldus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z