Definita cuvantului antidot
ANTIDÓT, antidoturi, s. n. (Adesea fig.) Substanță care neutralizează acțiunea unei otrăvi aflate în organism. – Fr. antidote (lat. lit. antidotum).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu antidot
CAȘALÓT s. m. cetaceu din țările calde, asemănător cu balena, cu un cap foarte mare și dinți pe falca inferioară. (< fr. cachalot) Vezi definitia »
ROBÓT1, roboți, s. m. Sistem automatizat care acționează pe baza unui program de lucru stabilit sau care reacționează la anumite influențe exterioare, dând impresia executării unor acțiuni omenești. ♦ Fig. Persoană care muncește din greu și fără să înțeleagă rostul muncii sale; muncitor de corvoadă. – Din fr. robot. Vezi definitia »
VOT s. n. 1. exprimare a opiniei cetățenilor unei țări în legătură cu alegerea reprezentanților în organele de conducere. ♦ opinie exprimată de membrii unei adunări constituite în legătură cu o candidatură, cu o propunere sau cu o hotărâre; adeziune dată în acest scop. 2. mod de adoptare a hotărârilor de către organele de stat, obștești etc. ♦ ~ de încredere = vot prin care parlamentul se declară de acord cu politica sau cu un act al guvernului. (< fr. vote) Vezi definitia »
ILÓT s. m. 1. (în Sparta antică) sclav obligat să plătească dijmă proprietarilor funciari și să servească în armată. 2. (fig.) persoană exploatată. (< fr. ilote, lat. ilota) Vezi definitia »
COVERCÓT s.n. Stofă de lână, având o țesătură deasă. [< engl., fr. covercoat]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z