Definita cuvantului apogiatură
APOGIATÚRĂ, apogiaturi, s. f. Notă muzicală executată, ca ornament, înaintea altei note, la distanță de un ton sau de un semiton de aceasta, cu scopul de a o pune mai bine în evidență. [Pr.: -gi-a-] – It. appogiatura.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu apogiatură
TRAVERSÁDĂ, traversade, s. f. (Mar.) Traversare de către o navă a spațiului dintre două porturi situate pe maluri opuse. – De la traversa. Vezi definitia »
prángă (-ắngi), s. f. – Funie, laț. – Var. șprangă. Tc. pranga „fiare” (Scriban), din it. spranga. În Mold. de S. Vezi definitia »
GEODÉZICĂ s.f. Curbă care reprezintă cea mai scurtă distanță între două puncte pe o suprafață curbă. [Gen. -cii. / < fr. géodésique]. Vezi definitia »
BRETÉLĂ s. f. 1. sistem de ramificație din două diagonale care asigură legătura între două drumuri, căi ferate, conducte magistrale. ◊ șosea, alee ocolitoare; centură. 2. (mit.) porțiune de șant care leagă două poziții de apărare succesive. (< fr. bretelle) Vezi definitia »
CRÉȘĂ s.f. Instituție pentru îngrijirea copiilor până la trei ani pe timpul cât părinții sunt la lucru. [< fr. crèche]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z