Definita cuvantului apogiatură
APOGIATÚRĂ, apogiaturi, s. f. Notă muzicală executată, ca ornament, înaintea altei note, la distanță de un ton sau de un semiton de aceasta, cu scopul de a o pune mai bine în evidență. [Pr.: -gi-a-] – It. appogiatura.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu apogiatură
LEVÍTĂ s.f. 1. Redingotă lungă de la sfârșitul sec. XVIII. 2. Model vechi de rochie largă și foarte lungă. [< fr. lévite]. Vezi definitia »
CLIMATOGRÁMĂ, climatograme, s. f. Reprezentare grafică a principalelor date meteorologice pentru o regiune. – Din climat. Cf. fr. climogramme. Vezi definitia »
FÍȘCĂ, fiști, s. f. (Reg.) Biciușcă; p. ext. lovitură dată cu biciușca. – Formație onomatopeică. Vezi definitia »
ARAGONÉZĂ, aragoneze, s. f. Dans popular de origine spaniolă (din Aragon); melodie după care se execută acest dans. – Din fr. aragonaise. Vezi definitia »
PATÍNĂ1 s. f. 1. Strat subțire rezultat din oxidarea naturală sau artificială a bronzului. prin care acesta capătă la suprafață o pojghiță de carbonat de cupru, de culoare verde. ♦ P. anal. Culoare caracteristică pe care o capătă, sub influența agenților atmosferici, obiectele sau construcțiile de metal, de lemn, de piatră etc. și care le dă un aspect de vechime. 2. Strat artificial cu care se acoperă un obiect; culoare, lustru care i se dă unui obiect în scopuri decorative, pentru a crea impresia de vechime sau pentru a-l proteja împotriva coroziunii. – Din fr. patine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z