Definita cuvantului apologet
APOLOGÉT, apologeți, s. m. Apărător, adept al cuiva sau a ceva. – Germ. Apologet.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu apologet
barchét (barchéturi), s. n. – Țesătură de bumbac. – Var. barhet, barhent. Ceh. barchet (Berneker 44), germ. Barchent (Borcea 178), din v. germ. med. barkan. Este cuvînt de origine arabă, identic cu sp. barragán. Din germ. provine mag. bársony (cf. sb. bršun), de unde barșon, s. n. (Trans., catifea), cu var. brașon, probabil prin asociere de idei cu centrul comercial al Brașovului (cf. Cihac, II, 480; Gáldi, Dict. 104). Vezi definitia »
VAGONÉT, vagonete, s. n. Vagon (1) de dimensiuni mici, care circulă pe șine cu ecartament îngust, folosit pentru transportul de materiale la lucrări forestiere si de terasament, în fabrici, în mine, pe șantiere etc. ♦ Vehicul de funicular care circulă suspendat pe un cablu. – Din fr. wagonnet. Vezi definitia »
BANCHÉT s. n. masă festivă în cinstea unei persoane, a unui eveniment. (< fr. banquet, it. banchetto) Vezi definitia »
MARCHIZÉT, marchizeturi, s. n. Țesătură de bumbac, subțire și transparentă, din care se fac rochii, perdele etc. – Din germ. Markisette. Vezi definitia »
TESMOTÉT s. m. (ant.) titlu dat celor șase magistrați atenieni însărcinați cu păstrarea și interpretarea legilor. (< fr. thesmothète, gr. thesmothetes) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z