Definita cuvantului dumbravnic
DUMBRÁVNIC, dumbravnici, s. m. Plantă erbacee cu miros caracteristic, cu frunze late, cu flori purpurii, trandafirii, roz sau albe, folosită și ca plantă medicinală și meliferă (Melittis melissophyllum). – Din sl. donbravĩnŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dumbravnic
CRONÍSTIC, -Ă adj. întocmit în formă de cronică. ♦ vers ~ = vers care alcătuiește o cronogramă. (< germ. chronistisch) Vezi definitia »
MNÉZIC, -Ă adj. referitor la memorie. (< fr. mnésique) Vezi definitia »
SOCIOLINGVÍSTIC, -Ă, sociolingvistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Domeniu al lingvisticii care studiază covariația sistematică a sistemelor lingvistice și sociale. 2. Adj. De sociolingvistică (1). [Pr.: -ci-o-] – Din fr. sociolinguistique, engl. sociolinguistics. Vezi definitia »
NEVRÁLGIC, -Ă, nevralgici, -ce, adj. Privitor la nevralgie, provocat de nevralgie. ◊ Expr. Punct sau centru nevralgic = a) parte a corpului în care este localizată o nevralgie; punct sensibil, dureros; b) parte dificilă, greu de rezolvat a unei situații, a unei discuții, a unei probleme; partea cea mai spinoasă (a unei probleme în discuție). – Din fr. névralgique. Vezi definitia »
STÓLNIC, stolnici, s. m. 1. (În evul mediu, în Țara Românească și în Moldova) Dregător care purta grija mesei domnești, fiind șeful bucătarilor, al pescarilor și al grădinarilor. ♦ Șef bucătar boieresc. 2. (Pop.) Persoană care conduce nunta și servește nuntașii la masă. – Din sl. stolĩnikŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z