Definita cuvantului ardere
ÁRDERE, arderi, s. f. 1. Faptul de a (se) arde. 2. Oxidare rapidă a unei substanțe în prezența oxigenului din aer, însoțită de dezvoltare de căldură și lumină. 3. (La pl.) Procesul de descompunere prin oxidare a diferitelor substanțe din organism.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu ardere
RECICLÁRE s. f. 1. formă de perfecționare profesională a cadrelor, organizată periodic, prin cursuri de completare a cunoștințelor în scopul adaptării la progresul științific-industrial. 2. (tehn.) acțiunea de a introduce în circuit unele materiale care deja au suferit o transformare incompletă, printr-o singură trecere prin procesul de prelucrare. (< recicla) Vezi definitia »
CANALIZÁRE s.f. Acțiunea de a canaliza și rezultatul ei; canalizație. ♦ Totalitatea lucrărilor tehnice executate pentru colectarea și evacuarea apelor uzate dintr-un oraș sau dintr-un centru industrial. ♦ Deschidere a unui vas anatomic obstruat. [< canaliza]. Vezi definitia »
AUTOSTERILIZÁRE s. f. distrugere a microbilor dintr-un organism sub acțiunea forțelor de apărare ale acestuia. (după fr. auto-stérilisation) Vezi definitia »
DECARTÁRE s. f. (la jocul de cărți) depunerea, eliminarea din mână a uneia sau mai multor cărți. (< de1- + carte) Vezi definitia »
TONIFICÁRE s. f. Acțiunea de a tonifica și rezultatul ei. – V. tonifica. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z