Definita cuvantului drena
DRENÁ, drenez, vb. I. Tranz. 1. A colecta și a evacua apa de infiltrație de pe un teren, un loc etc. cu ajutorul drenurilor (1). ♦ (Despre o apă curgătoare) A colecta apele provenite din ploi de pe suprafața unui teren, dintr-o rețea hidrografică etc. 2. A face să se scurgă secrețiile dintr-o plagă cu ajutorul drenului (2). – Din fr. drainer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu drena
MULINÁ vb. I. tr. A face o mișcare de rotație rapidă; a învârti, a înfășura; (spec.) a răsuci două sau mai multe fire de mătase pentru a obține un singur fir. [< fr. mouliner, cf. it. mulinare]. Vezi definitia »
DISEMINÁ vb. I. tr. A răspândi, a împrăștia încoace și încolo, a risipi. [P.i. -nez. / < fr. disséminer, lat. disseminare]. Vezi definitia »
CHIAJNA (c. 1525-c. 1588), fiica lui Petru Rareș. Căsătorită în 1546 cu Mircea Ciobanul (de unde și porecla de Mircioaia); mama lui Petru cel Tînăr, domn al Țării Românești (1559-1568). A susținut cu deosebită dîrzenie menținerea fiului ei în scaunul domnesc. Surghiunită, împreună cu fiul său, de turci (1568). Vezi definitia »
PERCHEZIȚIONÁ, percheziționez, vb. I. Tranz. A efectua o percheziție, a supune unei percheziții o persoană, o locuință, ♦ P. gener. A scotoci. [Pr.: -ți-o-.Var.: perchiziționá vb. I] – Din fr. perquisitionner. Vezi definitia »
REINCARNÁ, reincarnez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) incarna din nou. ♦ Refl. (În unele concepții mistice; despre sufletul omului) A trece, după moarte, în alt corp (de om sau de animal). [Pr.: re-in-.Var.: reîncarná vb. I] – Din fr. réincarner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z