Definita cuvantului duodecimal
DUODECIMÁL, -Ă, duodecimali, -e, adj. Care are la bază diviziunea în 12 unități; al cărui număr de bază este 12. [Pr.: du-o-] – Din fr. duodécimal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu duodecimal
TINCTORIÁL, -Ă adj. (despre plante sau produse chimice) care conține substanțe colorante. (< fr. tinctorial) Vezi definitia »
PLAGÁL, -Ă adj. (în muz. bizantină și gregoriană) mod ~ = mod plasat la o cvartă inferioară sau la o cvintă superioară față de modul autentic; cadență ~ă = succesiune de acorduri, la sfârșitul unei fraze sau perioade, bazate pe tonică și pe dominantă. (< fr. plagal) Vezi definitia »
CORACOBRAHIÁL, -Ă adj., s. m. (mușchi) întins de hipofiza coracoidă pe fața internă a humerusului. (< fr. coraco-brachial) Vezi definitia »
PRINCIPIÁL, -Ă, principiali, -e, adj. Care este conform cu un principiu, care decurge dintr-un principiu; care se conduce după anumite principii (juste). ♦ (Adverbial) În principiu; în linii generale. [Pr.: -pi-al] – Principiu + suf. -al. Vezi definitia »
INTERINDIVIDUÁL, -Ă adj. Dintre indivizi, referitor la raporturile dintre indivizi. [Cf. fr. interindividuel]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z