Definita cuvantului valută
valútă s. f., g.-d. art. valútei; pl. valúte

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu valută
pojárniță, pojárnițe, s.f. 1. (pop.) sunătoare, pojar, pojarnică, pojărnică. 2. (înv. și reg.) loc pe care a fost un foc mare, un incendiu; morman de jeratic. 3. (reg.) epidemie de pojar. Vezi definitia »
cociórbă (cociórvă) s.f. (reg.) 1. unealtă cu cârlig cu care se scoate jarul sau cenușa din cuptor. 2. unealtă de pescuit asemănătoare celei cu care scoate jarul din cuptor. 3. unealtă de zidărie (lopată) de forma cociorvei, cu care se amestecă varul și nisipul. 4. numele unei constelații, formată din trei stele în triunghi. 5. colibă, casă cu ogradă, curte. 6. (fam.) bătaie, trânteală. Vezi definitia »
CUPÓLĂ s.f. 1. Construcție executată din zidărie, din metal etc. asemănătoare bolții; boltă. 2. Structură anatomică în formă de boltă. ♦ Parte boltită a unui aparat. [< it. cupola, fr. coupole]. Vezi definitia »
AGRIMENSÚRĂ s. f. tehnica măsurătorilor topografice și cadastrale simple ale terenurilor agricole. (< lat., it. agrimensura) Vezi definitia »
AMILOIDÓZĂ s.f. Depunere în unele organe și țesuturi a unei substanțe proteice amorfe asemănătoare cu amidonul. [Pron. -lo-i-. / < fr. amyloídose, cf. gr. amylon – amidon, eidos – formă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z