Definita cuvantului ascaridă
ASCARÍDĂ, ascaride, s. f. (La pl.) Familie de viermi paraziți care trăiesc în corpul omului și al unor animale; (și la sg.) vierme din această familie (Ascaris lumbricoides); limbric. – Fr. ascaride (lat. lit. ascarida).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu ascaridă
ștráfă, ștráfe, s.f. (reg.) papuc de casă. Vezi definitia »
IZOFÍGMĂ s. f. linie care unește punctele cu aceeași frecvență de apariție a cutremurelor de pământ. Vezi definitia »
ȘABÓTĂ, șabote, s. f. Piesă grea de metal care susține nicovala la unele ciocane mecanizate, fiind așezată elastic pe fundația ciocanului. – Din germ. Schabotte. Vezi definitia »
sîngeápă (-gépe), s. f. – (Mold.) Cinzeacă, vas de formă specială din care se bea rachiu. – Var. sîngeap. Origine îndoielnică. Se consideră în general ca der. de la cinzeacă, datorită unei deformări greu de admis și pe care Candrea o explică drept etimologie populară sau mai curînd o asociere glumeață a lui sînge și apă. Această explicație e mai puțin acceptabilă, deoarece o apropiere nu se poate face decît între sînge și „vin”, ultimul nefiind consumat niciodată în vasul numit sîngeapă. Sl. są sądŭ „vas” (Cihac, II, 3250 nu este probabil, cf. Byhan 332. Pare cuvînt oriental. Vezi definitia »
ELECTROHEMOSTÁZĂ s. f. hemostază prin cauterizarea vasului care sângerează cu electrocauterul. (< electro- + hemostază) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z