Definita cuvantului suliță
SÚLIȚĂ, sulițe, s. f. 1. Armă de atac formată dintr-o prăjină de lemn terminată cu un vârf de fier ascuțit, folosită mai ales în antichitate și în evul mediu; lance. ♦ Fig. Înțepătură, ironie îndreptată împotriva cuiva. ♦ (Sport) Instrument folosit în probele de aruncări la atletism, de forma unei prăjini lungi din lemn sau din metal, cu un vârf metalic ascuțit și cu un manșon situat în jurul centrului de greutate; p. ext. probă sportivă practicată cu acest instrument. 2. Fig. (Pop.) Unitate de măsură a timpului, egală cu circa o oră și jumătate, calculată după spațiul străbătut de un astru pe cer, începând de la răsăritul lui. [Pl. și: súliți] – Din sl. sulica.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu suliță
subrétă (-te), s. f. – Servitoare. Fr. soubrette. Aproape numai în limbajul teatral. Vezi definitia »
AMAURÓZĂ s.f. (Med.) Pierdere a vederii, cauzată de atrofierea nervului optic. [Pron. -ma-u-. / < fr. amaurose, cf. gr. amaurosis – întunecare]. Vezi definitia »
COLESTERÍNĂ s. f. colesterol. (< fr. cholestérine) Vezi definitia »
pala-búhă s.f. (reg.) 1. bufniță. 2. (deprec.) femeie nepieptănată. Vezi definitia »
TEÍNĂ s. f. Alcaloid cristalizat, strălucitor, cu gust amărui, asemănător cu cafeina, extras din frunzele de ceai, întrebuințat în medicină ca excitant al nervilor și al inimii sau pentru efectele sale diuretice. – Din fr. théine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z