Definita cuvantului burduja
BURDUJA, Constantin (1906-1983, n. Negoiești-Dragomirești, jud. Neamț), botanist român. Cercetări floristice, taxonomice, corologice, fitogeografice, geobotanice și de anatomie vegetală.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu burduja
CARADJA, Aristide (1861-1955, n. Dresda), entomolog român. Acad. (1948). S-a ocupat în special cu studiul lepidopterelor. Cercetări fundamentale asupra faunei din China Occidentală. Colecția sa, care cuprinde c. 125.000 de lepidoptere și microlepidoptere (fluturi mici), se găsește la Muzeul de Istorie Naturală „Gr. Antipa” din București. Vezi definitia »
ȘANTAJÁ vb. tr. a supune (pe cineva) unui șantaj. (< șantaj) Vezi definitia »
ANGAJÁ vb. I. tr., refl. a (se) încadra într-un loc de muncă. II. tr. 1. a contracta un angajament. ◊ a închiria ceva. 2. a atrage după sine o obligație, o răspundere. ◊ a antrena într-o acțiune, într-o discuție. III. refl. 1. a se obliga la ceva, a-și lua un angajament. 2. a apuca un anumit drum. ◊ a începe o manevră (de depășire a unui autovehicul, a unei nave). ◊ (despre avioane) a intra (fără voia pilotului) într-o poziție nedorită. ◊ (despre o ancoră) a se prinde de un obiect pe fundul apei. ◊ a pune pucul sau mingea în joc (la hochei, la baschet). (< fr. engager) Vezi definitia »
aranjá (aranjéz, aranját), vb. – A pune ceva în ordine. Fr. arranger.Der. (din fr.) aranjament, s. n.; aranjator, s. m. (organizator); aranjor, s. m. (organizator). Cf. deranja. Vezi definitia »
DEVIZAJÁ vb. tr. a fixa, a privi insistent pe cineva. (< fr. dévisager) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z