Definita cuvantului bursa
BURSA (BRUSA), oraș în NV Turciei asiatice; 658 mii loc. (1985, cu suburbiile). Nod de comunicații. Ind. ușoară (mătase, bumbac, covoare) și alim. (uleiuri). Ape termale. Universitate. În sec. 15-17, celebru centru de artizanat al mătăsii. Moschei din sec. 14-15. Întemeiat în sec. 2 î. Hr. sub numele de Prusa, B. a fost stăpînită succesiv de romani, bizantini, iar din 1326 a devenit capitala statului otoman (pînă în 1365).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bursa
REDRESÁ, redresez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A aduce sau a reveni la poziția, la funcționarea etc. normală după o perturbație accidentală; a (se) îndrepta. ♦ Fig. A aduce sau a reveni pe calea cea bună; a (se) înviora, a (se) reface. 2. Tranz. A transforma o putere, din forma de putere de curent electric alternativ în forma de putere de curent electric continuu, prin suprimarea sau prin inversarea alternanțelor de un anumit sens ale curentului. – Din fr. redresser. Vezi definitia »
iorgúsa adv. (reg.) în toate părțile; brambura, fuioaga, de colo-colo, fără rost. Vezi definitia »
asa se simte Andreea se GANDESTE la cat de mult isi doreste la teh aLTERNative School Vezi definitia »
ANCRASÁ vb. refl. 1. (tehn.; despre piese) a se acoperi cu un strat de cărbune, de ulei ars, care împiedică funcționarea normală. 2. (despre un tipar) a se îmbâcsi. (< fr. encrasser) Vezi definitia »
glisa, glisez v. t. (glum.) a bea, a consuma alcool. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z