Definita cuvantului autoritate
AUTORITÁTE, (2, 4) autorități, s. f. 1. Drept, putere de a comanda, de a da dispoziții sau de a impune cuiva ascultare. 2. Putere politică sau administrativă într-un stat; cârmuire; instituție, organ al puterii de stat. ♦ (Concr.) Reprezentant al puterii de stat. 3. Prestigiu; trecere, vază, considerație. 4. Persoană care se impune prin prestigiul sau cunoștințele sale. [Pr.: a-u-] – Fr. autorité (lat. lit. au[c]toritas, -atis).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu autoritate
NECESITÁTE s. f. 1. ceea ce se cere, se impune ca necesar; utilitate, oportunitate. ◊ (pl.) proces fiziologic de evacuare a fecalelor și a urinei. ♦ cu ~ = în mod necesar; obligatoriu; stare de ~ = situație excepțională în care statul poate lua anumite măsuri în interesul apărării țării. 2. categorie filozofică desemnând însușirile și raporturile care au un temei intern, decurgând inevitabil din esența lucrurilor, din legile lor de dezvoltare. (< fr. nécessité, lat. necessitas) Vezi definitia »
GENERALMÉNTE adv. (Rar) în general, de obicei. – Din fr. généralement, it. generalmente. Vezi definitia »
PROFESIONALMÉNTE adv. din punct de vedere profesional. (după fr. professionellement) Vezi definitia »
IMPERIOZITÁTE s. f. (Livr.) Caracter imperios; urgență. [Pr.: -ri-o-] – După it. imperiosità. Vezi definitia »
SUPERFICIALITÁTE s. f. Caracterul a ceea ce este superficial; Fig. lipsă de adâncime, de profunzime; ușurătate. ♦ (Concr.) Lucru superficial. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. superficialité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z