Definita cuvantului tablier
TABLIÉR, tabliere, s. n. Totalitatea grinzilor care formează sistemul de rezistență al unui pod metalic și care susține calea de circulație a acestuia. [Pr.: -bli-er] – Din fr. tablier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tablier
BURSIÉR2, -Ă, bursieri, -e, s. m. și f. Elev sau student care beneficiază de o bursă1. [Pr.: -si-er] – Fr. boursier. Vezi definitia »
PARTÉR s. n. 1. parte a unei clădiri, la nivelul solului; ansamblul încăperilor din această parte a clădirii. ◊ primul etaj (de la intrare) al unei mine. 2. parte a unei săli de spectacol între scenă și fundul sălii. ◊ totalitatea spectatorilor care ocupă locurile din această parte a sălii. 3. parte a unei grădini sau a unui parc în care se cultivă flori. (< fr. parterre, (1) germ. Parterre) Vezi definitia »
dealer, dealeri s. m. (tox.) traficant de droguri care-și vinde marfa prin intermediul micilor vânzători stradali. Vezi definitia »
CONDEIÉR, condeieri, s. m. (Rar) Scriitor (mai puțin talentat). [Pr.: -de-ier] – Condei + suf. -ar. Vezi definitia »
STER s.m. Unitate de măsură (egală cu 1 m3), folosită mai ales la cubajul lemnelor de foc. ◊ Dublu-ster = unitate de măsură de volume pentru lemne, egală cu 2 m3. [< fr. stère, it. stero, cf. gr. stereos – solid]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z