Definita cuvantului butler
BUTLER [bátlə], Nicholas Murray (1862-1947), filozof și om politic american. Prof. la Universitatea Columbia. Unul dintre inițiatorii Fundației Carnegie pentru Pace Internațională (1910), al cărei președinte a fost (1925-1945). Premiul Nobel pentru pace (1931), împreună cu J. Addams.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu butler
AMPÉR, amperi, s. m. Unitate de măsură pentru intensitatea curentului electric. ◊ Compus: amper-oră = unitate de măsură pentru sarcina electrică egală cu cantitatea de electricitate transportată de un curent electric cu intensitatea de un amper printr-un conductor în timp de o oră, egală cu 3600 coulombi. – Din fr. ampère. Vezi definitia »
VOUCHER s.n. Document de călătorie eliberat unui turist de o agenție de turism, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate. [Pr.: váu-cer] (din engl. voucher < engl. vouch = a asigura, a garanta; a dovedi < engl. medie vouchen = a chema în instanță; a oferi garanție < anglo-normandă voucher < (prob.) lat. vulg. *voticāre < lat. vocitāre = vb. frecventativ al lui vocāre = a chema) [et. AHDEL] Vezi definitia »
PATERNÓSTER s. n. 1. Ascensor cu mai multe cabine, antrenate printr-un sistem de lanțuri continue și cu funcționare neîntreruptă. 2. Elevator pentru ridicarea materialelor de construcție, compus din colivii prismatice fixate pe două lanțuri sau pe două benzi continue, montate vertical și antrenate manual sau mecanic prin intermediul a două tobe. – Din fr. pater-noster, germ. Paternoster. Vezi definitia »
CER1- Element de compunere savantă cu semnificația „corn”, „cornee”. [Var. cerat-, cherat-, cherato- (scris și kerato-). / < gr. keras – corn]. Vezi definitia »
ÚLCER s.n. Leziune organică care nu se cicatrizează și care are tendința să se întindă și să supureze. ♦ Inflamație a mucoasei stomacului și duodenului. [< fr. ulcère, cf. lat. ulcus – rană]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z