Definita cuvantului buza
BUZA, com. în jud. Cluj; 1.540 loc. (1991).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buza
VITAMINIZÁ vb. I. tr. a îmbogăți alimentele în vitamine. II. refl. a urma un tratament cu vitamine. (< germ. vitaminisieren) Vezi definitia »
MINIATURIZÁ vb. tr. a da (unui lucru) dimensiuni miniaturale; (p. ext.) a reda în proporții reduse. (< fr. miniaturiser) Vezi definitia »
MINIMIZÁ, minimizez vb. I. Tranz. A reduce la minimum; a minimaliza. – Din fr. minimiser. Vezi definitia »
ORGANIZÁ, organizez, vb. I. Tranz. A face ca un grup social, o instituție etc. să funcționeze sau să acționeze organic (repartizând însărcinările și coordonându-le conform unui plan adecvat); a stabili și a coordona mijloacele tehnice, economice, administrative, astfel încât să permită executarea în condiții optime a unui proces. ♦ Refl. A proceda metodic și ordonat în acțiunile sale, a-și coordona acțiunile orientându-se după un plan; a-și strânge și a-și întări forțele. ♦ A pregăti temeinic o acțiune după un plan bine chibzuit; a întocmi, a alcătui, a aranja, a orândui. – Din fr. organiser. Vezi definitia »
COTIZÁ vb. I. intr. a plăti o cotizație. II. refl. a se uni pentru a participa la o cheltuială comună. (< fr. cotiser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z