Definita cuvantului bade
BÁDE s. m. (Pop.) 1. Termen de respect cu care cineva se adresează unui bărbat mai în vârstă de la țară. ♦ (La vocativ) Termen cu nuanță de ironie sau de amenințare cu care cineva se adresează unui bărbat, indiferent de vârstă. Ha, ha! măi badeo, mi-ai căzut la mână acu! (ALECSANDRI). 2. Termen cu care femeile de la țară se adresează bărbatului iubit; p. ext. iubit, ibovnic. [Art.: badea]

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bade
REÎNCHÍDE, reînchíd, vb. III. Tranz. A închide din nou. – Re1- + închide. Vezi definitia »
SALMONÍDE s. n. pl. familie de pești răpitori teleosteeni, cu corpul fusiform: somonul, păstrăvul, lipanul etc. (< fr. salmonidés) Vezi definitia »
CHENGDE, oraș în NE Chinei (Hebei), la NE de Beijing; 337 mii loc. (1986, cu suburbiile). Expl. de cărbune și min. de mangan. Centru turistic. Vezi definitia »
ACCÉDE, accéd, vb. III. (Livr.) Intranz. A avea acces (1), a ajunge la ceva, undeva. – Din fr. accéder. Vezi definitia »
CHANGDE, oraș în SE Chinei centrale (Hunan), pe Yuang Jiang; 230 mii loc. (1986, cu suburbiile). Nod de comunicații. Centru agricol (orez, ceai, porumb, creșterea animalelor). Struguri și mașini electrice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z