Definita cuvantului bylot
BYLOT, ins. în Arh. Arctic Canadian, în N ins. Țara lui Baffin, la V de G. Baffin; 10,9 mii km2. Relief muntos (1.951 m alt.). Ghețari. Despărțită de Țara lui Baffin, la S, prin Eclipse Sound.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bylot
MATELÓT s.m. Marinar care face serviciul la manevră și pe puntea unei nave. [< fr. matelot]. Vezi definitia »
TRICÓT s.n. Produs textil din fibre împletite în ochiuri. ♦ Tricou. [< fr. tricot]. Vezi definitia »
IDIÓT, -OÁTĂ, idioți, -oate, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de idioție; tâmpit, cretin, imbecil. 2. Adj. (Despre manifestări ale ființelor) Care manifestă, care exprimă, care denotă nerozie, stupiditate etc. [Pr.: -di-ot] – Din fr. idiot. Vezi definitia »
CHINIOT, oraș în E Pakistanului, lîngă rîul Chenab, la V de Lahore; 160 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de comunicații. Ind. textilă, mobilier, alim. Egrenarea bumbacului. Meșteșuguri. Vezi definitia »
CLÓPOT, clopote, s. n. 1. Obiect metalic în formă de pară, deschis în partea de jos și prevăzut în interior cu o limbă mobilă, care, lovindu-se de pereții obiectului, produce sunete caracteristice. ◊ Expr. (Fam.) A trage clopotele = a) a curta o femeie; b) a divulga un secret. ♦ Sunet de clopot (1). 2. Piesă în formă de clopot (1), cu diverse întrebuințări (în industrie). ◊ Clopot scufundător = cameră de lucru, construită din metal sau din beton armat, alimentată cu aer comprimat, care permite executarea unor lucrări sub apă. ♦ Capac de sticlă de forma unui clopot (1), care se folosește pentru a feri alimentele sau alte obiecte de praf, în laboratoare etc. – Din sl. klopotŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z