Definita cuvantului balansa
BALANSÁ, balansez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) înclina când într-o parte, când într-alta; a (se) legăna. 2. Tranz. (În expr.) A balansa un cont = a face să se egaleze debitul cu creditul. 3. Tranz. Fig. A crea un echilibru între doi factori; a cumpăni. – Fr. balancer.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu balansa
PROGRESÁ vb. intr. 1. a face progrese; a merge înainte, a propăși. 2. (despre boli) a căpăta amploare, a evolua, a se agrava. (< fr. progresser) Vezi definitia »
TRANSPERSÁ vb. tr. 1. a trece dintr-o parte în alta străbătând un corp; a străbate, a străpunge, a pătrunde. 2. (fig.) a descoperi, a dibui (un secret). (< fr. transpercer) Vezi definitia »
DRESÁ1 vb. tr. 1. a învăța, a deprinde un animal să execute la comandă anumite figuri și mișcări. 2. (fig.; peior.) a obișnui pe cineva să se poarte într-un anumit fel în diferite ocazii. (< fr. dresser) Vezi definitia »
VERNISÁ2, vernisez, vb. I. Tranz. A deschide, a inaugura o expoziție (de sculptură, pictură, grafică etc.) – Din vernisaj (derivat regresiv). Vezi definitia »
ANIVERSÁ, aniversez, vb. I. Tranz. A sărbători împlinirea unui număr de ani de la data la care s-a petrecut un eveniment. – Din aniversar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z